Igazi ínyencség a calvados

Calvados

Meguntuk már a hagyományos ízeket és vágyunk valami teljesen újra? Akkor eljött az ideje annak, hogy próbára tegyük a calvados termékeit! Ez az italkülönlegesség egy sajátos módon készített almapárlat, ami már évszázadok óta igen felkapott ínyencség. Természetesen csakis kiváló minőségű gyümölcsből készítik. Amint sikerül a megfelelő mennyiséget összegyűjteni, kezdetét veheti a termelő folyamat.

Általánosságban elmondható, hogy 12-25 kilogramm almára van szükség 1 liter nedű készítéséhez, ami körülbelül 40 %-os. A calvados csakis azután születik meg, hogy kezdetben kiforrt az almabor, amit bár önmagában is lehet fogyasztani, de érdemes inkább továbbdolgozni vele.

Vannak olyan típusok, amelyeket még másodszor is lepárolnak, hogy erősebbek és tisztábbak legyenek. Megéri kicsit belemélyedni a készítés rejtelmeibe, de ha igazi élményre vágyunk, akkor a calvados legyen kitöltve a poharunkba és kezdjük el kortyolgatni. Aromás savai révén igen jót tud tenni a leterhelt gyomornak, így aztán a komolyabb étkezések mellé készítsük oda mindig, mert nem fogunk csalódni benne!

print

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás