Az elveszett kártyafüggetlen mobiltelefonnal kapcsolatos teendők

Kártyafüggetlen mobiltelefon
Kártyafüggetlen mobiltelefon

Először is érdemes tisztázni azt, hogy mit is értünk a telefonoknak ezen a csoportján. Ha vásárolunk egy kártyafüggetlen mobilt, akkor bármelyik szolgáltatónak a kártyáját bele tudjuk helyezni. Így nem kell mindig csak az egyik távközlési cég SIM kártyáját használnunk.

Mindenképpen érdemes jelszóval védeni a kártyafüggetlen mobiltelefonokat is, hiszen ha az esetleg eltűnik, véletlenül elveszítjük, akkor ne férjen hozzá senki se az adatainkhoz.

Ha már biztosak vagyunk abban, hogy a kártyafüggetlen készülékünk elveszett, akkor azt jelentsük be, hiszen nem lehet tudni, hogy milyen visszaélésre fogják használni. Ugyanis bárki felhívhat róla olyan telefonszámot, melyen valamilyen fenyegető üzenetet hagy.

A kártyafüggetlen mobiltelefonokat sokan használják, így az eltűnési listákban is az élen szerepelnek ezek a készülékek. Ha nem spontán eltűnésről beszélünk, akkor a tolvajok nem válogatnak a márkák között. Mindegyik kártyafüggetlen készülék típus a „kedvencüknek” számít.

Mindig tartsuk olyan helyen a mobilunkat, ahol biztonságban van. Ne csak a zsebükben tároljuk, hanem vegyünk neki egy tartót és így helyezzük bele a táskánkba, ahonnan biztosan nem fog eltűnni a telefonunk.

A kártyafüggetlen mobiltelefonok tulajdonosainak, akiknek feltöltő kártyájuk van, nem kell azon aggódni, hogy esetleg több ezer forintot lebeszélnek, hiszen csak az adott egység erejéig élhet az újdonsült tulajdonos a beszélgetés, képes vagy szöveges üzenet küldés jogával. Ne feledje, hogy mihelyt elveszett, azt azonnal jelezze a szolgáltatónál!

print